ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

4 redenen om fulfilment uit te besteden 

Fulfilment heeft betrekking op het gehele logistieke proces na een orderafhandeling. In andere woorden: het opslaan van producten en verpakken en verzenden van orders. Dit kost menig bedrijf veel tijd én geld. Bedrijven hebben hierin twee keuzes: ze kunnen ervoor kiezen om dit van A tot Z zelf te regelen of het uit te besteden. Een fulfilment partij kiezen als Monta biedt veel voordelen. Toch is het nog lang niet voor elke ondernemer duidelijk welke voordelen dit precies zijn. Want waarom zou je fulfilment uitbesteden als je het nu nog prima zelf kan doen? We zetten vier redenen op een rijtje. 

1. Helpen om op te schalen 

Bijna alle bedrijven zijn klein begonnen. Zelfs de grootste webshops van dit moment. Als een bedrijf nog klein is, dan lukt het meestal wel om het logistieke proces zelf te regelen. Ook het opslaan van producten is dan nog niet zo’n groot probleem. Maar wat als je bedrijf begint te groeien? Als je letterlijk je pand uitgroeit? Dan wordt het een stuk lastiger en heb je ook steeds meer mankracht en ruimte nodig om de groei aan te kunnen en verder op te schalen.

Soms lijkt dat bijna een onmogelijke opgave. In dat geval kan een fulfilment partij uitkomst bieden. Deze partner neemt het logistieke proces op zich, zodat jij je verder kunt focussen op het productaanbod en het bijhouden van de contacten met klanten. Hierdoor is het voor bedrijven gemakkelijker om verder te groeien. 

2. Tijdbesparing 

Het grootste voordeel van een fulfilment partij als Monta.nl is dat je hiermee flink wat tijd bespaart. Zeker naarmate een bedrijf groeit, zien we dat er veel tijd in het logistieke proces gaat zitten. Hoe harder het bedrijf groeit, hoe meer je hiermee bezig bent. Het mag echter niet zo zijn dat dit nog het enige is wat je aan het doen bent. Dit gaat immers ten koste van de efficiëntie van het bedrijf en maakt het ook onmogelijk om verdere aanpassingen door te voeren. 

Wanneer dit deel van je werkzaamheden uit handen wordt genomen, lukt het je weer om je te concentreren op andere belangrijke taken binnen het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het innoveren van het productaanbod en het werken aan (online) marketing. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere productiviteit en kan dus ook positieve gevolgen hebben voor de winstgevendheid van je onderneming. 

3. Betere klantervaring 

Nog een groot voordeel van fulfilment door een deskundig bedrijf is dat je hiermee een betere klantervaring kunt bieden. Dankzij hun hulp is het namelijk mogelijk om bestellingen sneller te verpakken en te verzenden. Hierdoor bied je een betere service aan. Dit is tevens dus een slimme manier om je te onderscheiden van de concurrenten. Hierdoor zullen klanten niet alleen sneller voor jouw bedrijf kiezen, maar is de kans ook groter dat ze een positieve recensie zullen achterlaten en opnieuw voor jouw diensten en producten zullen kiezen. 

4.Internationale distributie 

Heb je de ambitie om ook internationaal te groeien als bedrijf? Dan is het met behulp van distributiebedrijven veel gemakkelijker om verder te distribueren dan onze eigen landgrenzen. Het grootste voordeel is dat je geen andere vestigingen nodig hebt en deze bedrijven zelf al over meerdere samenwerkingen met internationale bedrijven beschikken. Hierdoor is het gemakkelijker om je producten ook internationaal op de kaart te zetten. 

Financiële- en ondernemers tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ondernemen van een baas. Elke maand ontvang je praktische tips over het fixen van je financiën en handige ondernemers tips.

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Het belang van duurzaamheid voor bedrijven en panden
Duurzaam ondernemen gaat over het vinden van een balans tussen winst, het welzijn van mensen en het behoud van de planeet. Dit concept, vaak aangeduid...
Waarom een vaststellingsovereenkomst?
Een vaststellingsovereenkomst kan een effectieve manier zijn om conflicten op de werkvloer of andere juridische geschillen op te lossen zonder langdurige rechtszaken. Dit document biedt...
Hoe werkt affiliate marketing?
Vaak krijg ik de vraag van lezers “Hoe werkt affiliate marketing nou?”. Veel mensen willen ook beginnen met affiliate marketing, maar hebben vaak geen idee...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF