ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Hoe regel je een hypotheek als zzp’er?

Het verkrijgen van een hypotheek kan al ingewikkeld zijn, maar voor zzp’ers komt er vaak nog meer bij kijken. Veel banken zien zzp’ers namelijk als een risicovolle groep, omdat hun inkomen niet vaststaat. In deze blog leggen we stap voor stap uit hoe je als zzp’er toch met succes een hypotheek kunt regelen. We gaan in op de specifieke eisen en documenten die nodig zijn en geven tips om jouw kansen te vergroten. Of je nu net begint of al jaren ervaring hebt, deze gids helpt jou op weg naar het kopen van jouw droomhuis.

Gezond financieel profiel creëren

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek als zzp’er is het belangrijk om je boekhouding op orde te hebben. Dit houdt onder andere in dat je minimaal drie jaar aan financiële gegevens en belastingaangiftes moet kunnen overleggen. Daarnaast is het verstandig om eventuele schulden af te lossen en voldoende eigen vermogen op te bouwen. Een stabiel financieel profiel laat aan de bank zien dat jij een betrouwbare lener bent, wat jouw kansen op een goedgekeurde hypotheek aanzienlijk vergroot.

Benodigde documenten en bewijzen verzamelen

Bij het aanvragen van een hypotheek voor zzp’ers worden er specifieke documenten gevraagd door de banken. Denk hierbij aan jaarcijfers, winst- en verliesrekeningen, IB-aangiftes en prognoses voor de komende jaren. Zorg ervoor dat alle papieren up-to-date zijn en schakel eventueel een accountant in om je hierbij te helpen. Een georganiseerde administratie maakt niet alleen indruk, maar versnelt ook het proces aanzienlijk.

Onderzoek doen naar geldverstrekkers

Niet alle banken hanteren dezelfde criteria voor zelfstandig ondernemers die een hypotheek willen afsluiten. Het loont dus om onderzoek te doen naar verschillende geldverstrekkers en hun voorwaarden. Er zijn zelfs banken die zich specifiek richten op zzp’ers of flexwerkers. Kijk ook goed naar de rentepercentages en flexibiliteit van de hypotheken die zij aanbieden. Je kunt ook overwegen om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur, zij hebben vaak waardevolle inzichten.

Tips om jouw slagingskans te vergroten

Naast het aanleveren van de juiste documenten, zijn er nog verschillende andere manieren om jouw kans op een hypotheekaanvraag als zzp’er te vergroten. Denk hierbij aan het verhogen van je eigen inbreng, zorgen voor stabiele inkomstenstromen of zelfs het inschakelen van een bemiddelaar die gespecialiseerd is in hypotheken voor zzp’ers. En vergeet niet: hypotheekadvies van Univé kan jou, als voorbeeld, helpen met deskundig advies speciaal gericht op jouw situatie als zzp’er.

Een hypotheek regelen als zzp’er kan uitdagend zijn, maar met goed voorbereid werk is het zeker mogelijk. Zorg ervoor dat je financiële zaken op orde hebt, verzamel alle benodigde documenten en doe grondig onderzoek naar geschikte geldverstrekkers. Door proactief aan de slag te gaan verhoog je aanzienlijk jouw kansen op succes bij het aanvragen van een hypotheek voor zzp’ers. Blijf gefocust en geef niet op; ook jij kunt binnenkort genieten van jouw eigen woning!

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Verhuur je woning slim: tips voor een soepele verhuur ervaring
Het verhuren van je woning of appartement kan een spannende onderneming zijn, vol met potentiële voordelen, maar ook uitdagingen. Of je nu extra inkomsten wilt...
Hoe regel je een hypotheek als zzp'er?
Het verkrijgen van een hypotheek kan al ingewikkeld zijn, maar voor zzp’ers komt er vaak nog meer bij kijken. Veel banken zien zzp’ers namelijk als...
Eindejaarsgeschenk_ wat te kiezen?-3
Het einde van het jaar nadert snel, en daarmee komt de vraag: welk eindejaarsgeschenk kies je voor je medewerkers, klanten of zakenrelaties? Het juiste geschenk...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF