ondernemen-als-een-baas-def
fast-forward

Volledige ontzorging in verduurzaming

Onze missie draait om een ambitieus en duurzaam doel: het decimeren van de CO2-uitstoot van het bedrijfsleven. Om dat doel te bereiken, moeten we zakelijke verduurzaming niet moeilijker maken dan het is. Daarom hanteert ELIX een aanpak waarin we ondernemers volledig ontzorgen in zakelijke verduurzaming. Van advies tot bouw en onderhoud, en van zakelijke zonnepanelen en laadpalen tot en met een voordelig en slim energiecontract. We nemen je mee in hoe onze werkwijze duurzaam ondernemen weer winstgevend, makkelijk en leuk maakt.

Het hele proces bij 1 adres

In de wereld van zakelijke verduurzaming zien we nog te vaak gebeuren dat partijen maar een stukje van het proces aanbieden. Ze leveren dan een bijvoorbeeld een adviesrapport waarin ze je meenemen in de berekening van jouw potentiële rendement. In het rapport staat een nette schatting van de kostprijs en ze leggen uit welke subsidie je kunt aanvragen om tot dat mooie rendement te komen. Prima toch? 

Niet dus. Want hoewel ze keurig voor je uitwerken van welke subsidie je kunt profiteren, verwijzen ze je voor de aanvraag door naar de subsidiepagina van het RVO. Vanaf daar moet je je maar zien te redden en zit je alsnog met het uitzoek- en regelwerk. 

Dat moet anders. Bij ELIX kun je terecht voor het hele proces. We geven je professioneel advies, regelen de aanvraag van subsidies gratis voor je en nemen de bouw en het onderhoud voor onze rekening. We laten je zien welke kansen er voor jouw bedrijf liggen op het gebied van verduurzaming en zorgen dat je ze optimaal benut. 

Alle verduurzamingstechnieken in huis

De beste kansen voor winstgevend zakelijk verduurzamen liggen meestal niet in enkele verduurzamingstechnieken. Hoewel bijvoorbeeld een zonnestroominstallatie op zichzelf al rendabel is, liggen er allerlei kansen om dat rendement te optimaliseren door ze te combineren met energieopslag of ze in te zetten voor je zakelijke laadplein. 

Als je voor het combineren van verduurzamingstechnieken bij verschillende partijen moet aankloppen om alles goed af te stemmen, wordt het al snel te ingewikkeld. Je hebt er dan al snel een dagtaak aan, waardoor de kans groot is dat er uiteindelijk toch kansen blijven liggen. 

Omdat we bij ELIX alle belangrijke verduurzamingstechnieken in huis hebben, kun je dat afstemmen volledig aan ons overlaten. Je kunt bij ons aankloppen voor zakelijke zonnepanelen, laadpalen, energieopslag, een zakelijk energiecontract, energiemonitoring en onderhoud. Onze experts zitten geregeld met elkaar om tafel en werken gedurende het hele proces nauw met elkaar samen, waardoor ze unieke integrale energieoplossingen voor je kunnen realiseren. 

Zicht op nieuwe kansen en uitdagingen

De wereld van zakelijke verduurzaming is complex en ontzettend dynamisch. Waar je een aantal jaar geleden zelfstandig nog redelijk uit de voeten kon op de energiemarkt, loop je nu al snel achter de feiten aan. 

We begrijpen dat het voor ondernemers een haast onmogelijke opgave is om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Daarom volgen onze experts de ontwikkelingen op de voet en laten ze je zien hoe jij er slim op kunt inspelen. Zo laat je geen kansen onbenut en ben je goed voorbereid op het energiesysteem van de toekomst.

Ook profiteren van een optimale energiehuishouding?

Ben je benieuwd hoe jij zakelijke verduurzaming slim kunt aanpakken? En wil je inzicht in wat het je oplevert? We laten het je zien in een gratis adviesrapport op maat voor jouw situatie.   

Deel deze blog:
Misschien vind je dit ook interessant:
Volledige ontzorging in verduurzaming
Onze missie draait om een ambitieus en duurzaam doel: het decimeren van de CO2-uitstoot van het bedrijfsleven. Om dat doel te bereiken, moeten we zakelijke...
Slimmer omgaan met je tijd? Ontdek hoe je beter prioriteiten stelt
Tijd lijkt altijd tekort te schieten, toch? Je hebt een groeiende to-do lijst, maar de uren lijken te verdampen. Hoe zou het zijn als je...
Het belang van duurzaamheid voor bedrijven en panden
Duurzaam ondernemen gaat over het vinden van een balans tussen winst, het welzijn van mensen en het behoud van de planeet. Dit concept, vaak aangeduid...

NIETS MISSEN? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF