Ondernemen is een feestje. Het geeft je vrijheid, voldoening én je kunt doen wat je het allerleukste vindt: geld verdienen met je passie. Helaas kent ondernemen ook minder leuke kanten. Denk aan de administratie of het plegen van acquisitie. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen voor die je kunnen helpen. Een boekhouder bijvoorbeeld. Diegene vindt het fantastisch om aan de slag te gaan met de administratie en kent als geen ander de Belastingregels uit zijn of haar hoofd. Hierdoor houdt jij meer tijd over om datgene te doen wat jij het allerleukste vindt: ondernemen. Om je een handje te helpen met je keuze, vind je hieronder de 5 voordelen van een boekhouder.
Inhoud
De administratie is altijd op orde
Kan je je het voorstellen? Het is toch een heerlijk gevoel dat je administratie altijd op orde is. Als iemand (lees: de Belastingdienst) iets wilt weten, dat je zonder problemen alle stukken kunt aanleveren zonder daar eerst voor in de stress te raken en als een malle je administratie te doen. En daarnaast is het gewoon een fijn gevoel dat alles op orde is. Heb je nog geen fijn boekhoudprogramma gevonden? Ik maak zelf gebruik van Paperdork (aanrader!). Dit is een overzicht van andere, fijne boekhoudprogramma’s voor zzp’ers.
Geen gedoe meer met inscannen van bonnetjes
Je kent het wel: heb je een zakelijke meeting buiten de deur gehad, heb je je klant getrakteerd, ben je het bonnetje kwijt. Of nog erger: je hebt het bonnetje wel, maar vergeet het in te scannen waardoor het helemaal vervaagd en daardoor niet meer te lezen is. Precies; dat is één van voordelen van een boekhouder.
De voordelen van een boekhouder zijn enorm voor jou als ondernemer. Doe je nu nog alle administratie zelf en wil je je administratie uitbesteden? Dat kan. Online zijn er talloze mogelijkheden om een boekhouder te vinden die aansluit bij jouw wensen.
Gaat aan de slag met de Belastingaangifte
Of je nu elke maand, elk kwartaal of eens per jaar je Belasting doet, eens komt die terug. En voor die tijd moet je je hele administratie op orde zijn, anders kun je helemaal geen Belastingaangifte doen. Nog een reden waarom het hebben van een boekhouder de nodige voordelen met zich meebrengt.
Uiteraard is het wel goed om te weten of ondernemen iets voor je iets. Om te ontdekken of het ondernemerschap iets voor je is, gaan deze 5 tips je helpen!
Je advies geeft over financiële bedrijfsvoering
Soms is het gewoon heel erg handig als je iemand hebt die je advies geeft over je financiën. Wellicht is het goed om dit kwartaal nog iets aan te schaffen, zodat je de BTW kunt aftrekken en daardoor een financieel voordeel krijgt. Daarnaast is het ook fijn om al je financiële vragen te droppen. Want mag je nu wel of niet een coach of kleding aftrekken van de Belasting? De boekhouder weet het. Gegarandeerd. Waar wacht je nog op? Voor je het weet ervaar je ook alle voordelen van een boekhouder.
Jij hebt tijd over om te doen waar je goed in bent
Eén van de allergrootste voordelen van een boekhouder, is het feit dat je ontzorgd wordt en dat je boekhouding versimpelt wordt. Iemand anders doet voor jou de administratie en je hebt daar zelf bijna geen omkijken meer naar. Dit zorgt niet alleen voor rust, maar hierdoor houd jezelf tijd over om dingen te doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Je bent per slot van rekening niet gaan ondernemen voor de administratieve rompslomp.
€ – *Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.
3 reacties
Op dit moment doe ik het nog zelf, het is nu nog prima te overzien. Maar ik denk dat ik het volgend jaar wel wil gaan uitbesteden. Zodat ik ook net wat meer tijd over heb voor de dingen die ik leuk vind en zodat alles inderdaad altijd netjes op orde is.
Ik doe de administratie wel zelf, maar laat het checken en indienen door een boekhouder. En dat geeft zoveel rust! Jaren geleden deed een familielid dit, maar dat was eigenlijk een charlatan. Nu we een professioneel bedrijf in de arm hebben genomen merk je pas hoe fijn dat is en hoeveel rust het geeft. En hij heeft ook regelmatige handige tips inderdaad.
Fijn is dat hé? 🙂